Als je kinderen mishandeld kan je verschillende straffen krijgen. De straffen die je kan krijgen als je kinderen hebt mishandeld kan je vinden in de artikels 300 t/m 306.Als je iemand hebt mishandeld kan je een gevangenisstraf krijgen van hooguit twee jaar of je kan een geldboete krijgen uit categorie vier, maar als je iemand hebt mishandeld en die heeft een zwaar lichamelijk letsel kan je een hogere straf krijgen namelijk voor vier jaar de gevangenis in of een geldboete uit categorie vier. Dit is allemaal al erg maar als je iemand mishandeld hebt en die is doodgegaan kan je een straf krijgen van zes jaar gevangenis of krijg je een geldboete.Maar als je een poging tot misdrijf hebt gedaan dan is dat niet strafbaar. Als je iemand mishandeld hebt dan krijg je altijd als je een geldboete krijgt er één uit de categorie vier.Als je een mishandeling hebt gepleegd me voorbedachte rade kan je een gevangenis straf krijgen van wel drie jaar, maar als je zoiets doet en diegene heeft een zwaar lichamelijk letsel dan kan je zelfs een gevangenis straf krijgen van zes jaar. Maar als je iemand gedood hebt nadat je iemand met voorbedachten rade hebt mishandeld dan kan je een celstraf krijgen van negen jaar of een geldboete uit de categorie vijf en dat is dan wel een erg hoog bedrag dat je moet betalen.Mensen kunnen andere ook opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toebrengen dan krijg je te horen dat je moet zitten voor hoogstens acht jaar of je moet een geldboete uit categorie vijf. Als je iemand zo zwaar mishandeld dat hij dood gaat kan je tien jaar krijgen of een geld boete uit de vijfde categorie. Maar als je iemand mishandeld en je doet dat met voorbedachte rade dan kan je voor wel twaalf jaar de bak of net zoals hier voor kan je een geld boete krijgen uit de vijfde categorie. Maar als dat weer te erg is dus als diegene dan aan zijn verwondingen overlijdt dan kan je vijftien jaar de gevangenis in en dat is wel heel erg veel, of je krijgt een geldboete uit de categorie vijf.

De straffen die hiervoor genoemd werden kunnen nog een derde worden verhoogd. Want stel degene die iemand heeft, mishandeld en die is familie, bijvoorbeeld de vader en/of de moeder maar natuurlijk ook het broertje zusje of ga zo maar door wat voor familie lid is dan kan de straf nog hoger worden dus ook als het zijn of haar eigen kind is of echtgenoot / echtgenote.
Maar het kan ook verhoogd worden als iemand een ambtenaar in dienst mishandeld dus ook een politie agent, daardoor kan dus de straf ook een eind omhoog gaan. Maar stel dat iemands schuldig is aan mishandeling en dar door toediening van schadelijke stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en zeker voor het leven wordt de straf zo wie zo hoger.

Als de persoon die iemand mishandelend tijdens een vechtpartij waar hij of zij vrijwillig aan mee doet en dan iemand pijn doet of erg mishandelen zodat diegene een lichamelijk letsel er aan over houdt dan kan die dan een straf krijgen van twee jaar of een geldboete uit de vierde categorie. Iemand die aan het vechten is en die ook wil vechten met mensen kan die dan een straf krijgen drie in de gevangenis dat is wanneer de persoon waar mee de schuldige mee aan het vechten was overleden is aan zijn verwondingen.

Zoals een tijdje geleden, 27 december 2003, was er een bericht in de krant dat een automobilist in Bergen op Zoon een parkeerwachter geslagen te hebben en toen hij zei dat de automobilist was aangehouden voor het negeren voor een verkeersteken toen kreeg de parkeerwachter nog een paar klappen en toen werd hij dus aangehouden door de politie.

Weer een tijdje terug, 12 december 2003, stond in de krant dat een man uit Enschede zijn vrouw en zijn kind heeft mishandeld maar hij ontkende het want zijn vrouw heeft hij dan wel hard geslagen maar aan zijn kind was hij niet aan gekomen. Het kind had gewoon een bloedneus maar zijn vrouw had verder geen blijvend letsel en dus kreeg hij maar een straf van 6 maanden en ook nog twee jaar voorwaardelijk en dat is erg weinig voor een mishandeling.

Zoals hierboven staat kan het best lang duren voordat je, je straf krijgt maar je blijft tot dat je hoort dat je naar de rechter gaat blijf je thuis wachten of je moet voordat je naar de rechter gaat in de gevangenis zitten. En dat kan een redelijk lange tijd duren want het hangt er helemaal vanaf wat je nou gedaan hebt want je kan echt redelijk lang in de gevangenis zitten voor dat je nar de rechter toe moet.

Advertenties